Odgušenje slivnika

Odgušenje slivnika je još jedna od usluga koje obuhvata odgušenje kanalizacije. Odgušenje slivnika, otpušavanje odvoda, otpušavanje sudopere kao i sve vodoinstalaterske usluge pružamo fizičkim i pravnim licima, sedam dana u nedelji. Za odgušenje slivnika u slučaju hitne intervencije naš dežurni vodoinstalater Beograd je dostupan 24h dnevno, tokom cele godine i praznika.

Odgušenje slivnika – Odgušenje kanalizacije Beograd

Odgušenje slivnika

Zapušen slivnik sa sobom nosi i potencijalni rizik od izlivanja vode, odnosno da u nekom trenutku voda krene da se vraća nazad. Osim potencijalne poplave, zapušen slivnik je najpogodnije mesto za razvijanje raznih bakterija i mikroba. Kako biste bili sigurni da će voda oticati bez problema, pozovite naš stručni tim vodoinstalatera koji će Vam pružiti najbolju uslugu u svako doba. Bez obzira da li su u pitanju neke od regularnih ili hitnih intervencija, mi smo tu u bilo koje doba dana i noći za Vas. Otpušavanje slivnika svakako spada u hitne intervencije, a nama je cilj da klijentu što pre obezbedimo funkcionalno kupatilo.

Mašinsko odgušenje kanalizacije vršimo kada je čep dubinski formiran u kanalizacionoj cevi. Osim toga obavljamo i otpušavanje slivnika mašinom na elektro pogon, tako radimo i otpušavanje slivnika sajlom. Važno je naglasiti da svaka od ovih intervencija može da se obavi bez ikakvog nereda. Takođe obavljamo sve neophodne provere nakon svake obavljene intervencije kako bismo se uverili da sve funkcioniše bez problema. Vodoinstalaterske usluge u Beogradu vrlo često obuhvataju i otpušavanje slivnika, tako da su naši vodoinstalateri imali prilike da obave na stotine ovakvih i sličnih intervencija. Svi vodoinstalateri su kvalifikovani za rad, sa višegodišnjim iskustvom i neophodnom opremom.

Odgušenje slivnika obavljamo po najpovoljnijoj ceni u Beogradu. Takođe dajemo račun na kvalitet pružene usluge. Koristimo najsavremeniju opremu za sve vodoinstalaterske intervencije. Odmah nakon što primetite da je slivnik zapušen, kontaktirajte nas. Dežurni vodoinstalater će doči na datu adresu sa svom opremom koja se koristi za odgušenje. Ne pokušavajte sami da obavite odgušenje slivnika jer to može imati kontraefekat. Tu smo mi da sve završimo brzo i efikasno. Na vašu adresu dolazimo u najkraćem vremenskom roku, za sve regularne i hitne intervencije. Dostupni smo 24h, svakog dana u nedelji, tokom cele godine. Radimo i za vreme praznika.

Odgušenje slivnika Beograd

Odgušenje slivnika je jedna od češćih intervencija koju pružamo svakoga dana. Slivnici su veoma podložni zagušenju. Bilo da je u pitanju slivnik kade ili tuš kabine, slivnik sudopere i lavaboa, svi imaju slabe tačke a za njihovo zagušenje smo najčešće krivi mi sami. Mnogo ljudi striktno vodi računa šta ide kroz slivnike i kanalizacione cevi. Nekada se jednostavno, vremenom, zaguši slivnik usled gomilanja prljavštine u istom. Najčešći uzroci za zagušenje slivnika su sledeći: masnoća, prljavština, kosa, hrana… Zagušenje slivnika se ispoljava sporim oticanjem vode niz slivnik u fekalnu vertikalu, ili pak ne oticanjem vode, odnosno izlivanjem vode u kupatilo. Kada se desi zagušenje slivnika, da li vi sami možete da ga odgušite? Najverovatnije da, naravno u zavisnosti od intenziteta zagušenja ćete se više mučiti ili manje, ali vam opet treba dobra oprema i sajle da ne biste napravili veću štetu u vidu bušenja kanalizacione cevi. Naš savet je da uvek pozovete kvalifikovane majstore vodoinstalatere koji su specijalizovani za odgušenje kanalizacije i imaju profesionalnu opremu za to. Ako pokušavate sami, rizikujete pravljenje veće štete. Za odgušenje slivnika koristimo razne metode u zavisnosti od težine zagušenja. Od metoda izdvajamo:

  • Odgušenje slivnika sajlom
  • Mašinsko odgušenje slivnika
  • Odgušenje slivnika voma vozilom
  • Odgušenje slivnika pod pritiskom

Odgušenje slivnika sajlom

Odgušenje slivnika sajlom se primenjuje u slučajevima kada je zagušenje manjeg intenziteta. Odgušenje slivnika sajlom se radi uz pomoć specijalnih sajli koje prodiru niz cev slivnika uz pomoć rotacije, bilo ručne rotacije, od strane vodoinstalatera, ili sajlom na elektro pogon. Sajla na elektro pogon se koristi pri odgušenju slivnika sudopere, kade, tuš kabine ili lavaboa. Rotacije sajle umesto vodoinstalatera se radi uz pomoć elektro pogona koji uz pomoć vibracije i rotacije sajle gura niz cev do zagušenja. Zaoštren vrh sajle kada dođe do blokade polako skida sloj po sloj zagušenja dok ga u potpunosti ne ukloni. Proces odgušenja slivnika se ponavlja više puta dok se ne utvrdi da je slivnik 100% prohodan.

Mašinsko odgušenje slivnika

Mašinsko odgušenje slivnika se primenjuje u situacijama kada je zagušenje kanalizacije teže, odnosno kompleksnije. Mašinsko odgušenje kanalizacije se radi uz pomoć profesionalnih mašina na elektro pogon. Umesto vodoinstalatera koji ručno okreće sajlu ili pak elektro sajle, mašina šalje vibraciju kroz sajlu. Ta vibracija se dalje prenosi na sam zaoštreni vrh sajle koji uklanja sve nečistoće sa zidova slivnika. Kada dođe do blokade, zagušenja, sajla počinje da buši, prolazi kroz zagušenje praveći malu rupu koja vremenom postaje sve veća dok u potpunosti nestane. Proces odgušenja slivnika se ponavlja više puta dok se ne utvrdi da je prohodnost slivnika 100%. Mašinsko odgušenje kanalizacije ima široku primenu. Mašinsko odgušenje kanalizacije se, pored odgušenja slivnika, primenjuje i kod sledećih slučajeva:

Za svaki problem koji imate, mašinsko odgušenje kanalizacije će ga rešiti bez problema. Ali ukoliko i mašinsko odgušenje kanalizacije nije dovoljno, u pomoć pristižu i moderna voma vozila.

Odgušenje slivnika woma vozilom

Odgušenje kanalizacije woma vozilom je namenjeno za najteže slučajeve zagušenja. Odgušenje kanalizacije woma vozilom se najčešće primenjuje za odgušenje ulične kanalizacije, odgušenje spoljne kanalizacije, odgušenje glavne kanalizacione cevi, odgušenje cevi, odgušenje fekalne vertikale, odgušenje kuhinjske vertikale, čišćenje oluka, čišćenje dvorišnih slivnika… Što se tiče slivnika, woma vozila se konkretno odnose na to ukoliko se zagušenje iz slivnika preseli dalje u dubinu cevi. Ukoliko ne pomaže mašinsko odgušenje kanalizacije, jedino što preostaje je da se uradi odgušenje kanalizacije pod pritiskom. Za razliku od mašinskog odgušenja, voma vozilo generiše ogroman pritisak vode od 250 bara, koje se usmerava uz pomoć creva u kanalizacionu cev. Zagušenje će veoma brzo biti otklonjeno a još jedan od benefita odgušenja voma vozilom je svakako pranje kanalizacije, odnosno čišćenje kanalizacionih cevi. Voma vozilo čisti zidove cevi i samim tim povećava prohodnost iste. Drugim rečima, kanalizacione cevi će biti iste kao kada su postavljene pre mnogo godina. Za kompletno odgušenje kanalizacije i sve hitne intervencije dostupni smo 24h dnevno, tokom cele godine i praznika.

Call Now Button